Допълнение към политиката за бисквитки

Тази информация за използваните бисквитки следва да се счита за неразделна част от Политиката за поверителност и Политиката за бисквитки на блога. За последно е обновена на ноември 27, 2019 и се прилага за гражданите на Европейския Съюз. Връзка към споменатите политики: кликнете

1. Представяне

Нашият уебсайт, https://optibg.com (наричан по-долу "уебсайтът") използва бисквитки и други свързани технологии (за удобство всички технологии се наричат "бисквитки"). Бисквитките също се поставят от трети страни, чиито технологии и/или съдържание използваме. В документа по-долу ви информираме за използването на бисквитки на нашия уебсайт.

2. What are cookies?

Бисквитката е малък прост файл, който се изпраща заедно със страниците на този уебсайт и се съхранява от вашия браузър на твърдия диск на компютъра или на друго устройство. Информацията, съхранена в нея, може да бъде върната на нашите сървъри или на сървърите на съответните трети страни по време на последващо посещение.

3. Какво представляват скриптовете?

Скриптът е част от програмния код, който се използва, за да може нашият сайт да функционира коректно и интерактивно. Този код се изпълнява на нашия сървър или на вашето устройство.

4. What is a web beacon?

Web beacon (или пикселен маркер) е малък, невидим текст или изображение, който се използва за наблюдение на трафика в уебсайта. За да функционира коректно е нужно да има разрешение за съхранение на различни данни за вас. Те се съхраняват с помощта на web beacons.

5. Съгласие

Когато посетите нашия уебсайт за първи път, ще ви покажем изскачащо съобщение с обяснение за „бисквитките“. Веднага щом кликнете върху „All cookies“, вие се съгласявате да използвате всички „бисквитки“ и добавки, както е описано в изскачащото съобщение и тази бисквитка. Можете да деактивирате използването на „бисквитки“ чрез браузъра си, но имайте предвид, че нашият уебсайт може да не работи правилно.

6. Бисквитки

6.1 Технически или функционални бисквитки

Някои „бисквитки“ гарантират, че определени части от уебсайта работят правилно и че вашите потребителски предпочитания остават известни на програмната му логика. С пускането на функционални / технически бисквитки, ние улесняваме посещението на нашия уебсайт. По този начин не е необходимо многократно да въвеждате една и съща информация, когато посещавате нашия уебсайт. Например можете да управлявате коментарите си, без да сте регистриран потребител на сайта. Можем да поставим тези „бисквитки“ без ваше съгласие.

6.2 Аналитични бисквитки

Статистическите данни, които се събират за посещенията за изцяло анонимни и затова не изискваме разрешение за поставяне на аналитични бисквитки.

6.3 Рекламни бисквитки

Не използваме никакви рекламни бисквитки на сайта.

6.4 Бутони от социални мрежи

На нашия уебсайт сме включили бутони за Facebook за популяризиране на уеб страници (напр. „харесване“, „забождане“) или споделяне (напр. „туитване“) в социални мрежи като Facebook. Тези бутони работят с код, идващ от самите Facebook и/или други социални мрежи. Този код поставя бисквитки. Тези бутони за социални медии също могат да съхраняват и обработват определена информация, така че може да ви се покаже персонализирана реклама.

Моля, прочетете декларацията за поверителност на тези социални мрежи (която може да се променя редовно), за да прочетете какво правят с вашите (лични) данни, които обработват с помощта на тези „бисквитки“. Получените данни са анонимни, доколкото това е възможно. Facebook се намира в САЩ.

7. Използвани бисквитки

Google Analytics

We use Google Analytics for website statistics.

Име Период на задържане Използва се за
Statistics (anonymous)
_ga 2 години съхранява уникално потребителско ID
_gid 1 ден брои и проследява разглежданията на страници
Споделяне

За повече информация, моля прочетете Политиката за поверителност на Google Analytics .

Complianz

We use Complianz for cookie consent management.

Име Период на задържане Използва се за
Functional
cmplz_all 365 days Техническа бисквитка, която запазва съгласието/несъгласието с политиките за бисквитки и поверителност на блога
complianz_policy_id 365 days регистрира ID на приетата политика
complianz_consent_status 365 days съхранява предпочитанията за съгласие с политиките на блога
Споделяне

За повече информация, моля прочетете Политиката за поверителност на Complianz .

YouTube

We use YouTube for video display.

Име Период на задържане Използва се за
0
PREF, GPS, YSC, VISITOR_INFO1_LIVE до 1 година Бисквитки за проследяване на индивидуални потребители на YouTube. В Optibg.com използваме версията на YouTube, която не поставя бисквитки и гарантира изцяло анонимността на потребителите на тази социална мрежа. Въпреки това е възможно в някои страници от блога да има вграден клип и/или функционалност от стандартната версия на YouTube, за която се прилагат бисквитки. Ако бъдат сетнати, тези бисквитки могат да съдържат лични данни, ако сте логнати в акаунта си в YouTube. Те не се споделят и обработват от блога.
Споделяне

За повече информация, моля прочетете Политиката за поверителност на YouTube .

Google Fonts

We use Google Fonts for display of webfonts.

Име Период на задържане Използва се за
Целта на бисквитките не е ясна все още
tcb_google_fonts 365 дни Използваме API на Google Fonts, за да показваме шрифтове на нашия уебсайт. API на шрифтове на Google изисква вашия IP адрес, когато посещавате нашия уебсайт.
Споделяне

За повече информация, моля прочетете Политиката за поверителност на Google Fonts .

Google Maps

We use Google Maps for maps display.

Име Период на задържане Използва се за
Целта на бисквитките не е ясна все още
Google Maps 30 дни Възможно е на по-късен етап, да вградим карти от Google Maps на нашия уебсайт. Нашият уебсайт се свързва с API на Google Maps, за да показва тези карти. API на Google Maps изисква вашия IP адрес.
Споделяне

За повече информация, моля прочетете Политиката за поверителност на Google Maps .

Vimeo

We use Vimeo for video display.

Име Период на задържане Използва се за
Целта на бисквитките не е ясна все още
vuid , __utma, __utmt_player, __utmz, __utmc,__utmb 365 дни Бисквитки за проследяване на индивидуални потребители. Възможно е Optibg.com да не настрои такива бисквитки, дори и след приемане на политиката за бисквитки и политиката за поверителност на блога.
Споделяне

За повече информация, моля прочетете Политиката за поверителност на Vimeo .

CloudFlare

We use CloudFlare for content distribution network (CDN) services.

Име Период на задържане Използва се за
Целта на бисквитките не е ясна все още
__cfduid От сесия до около година Тази бисквитка се сетва заради два скрипта на блога - един, който предоставя CC лиценза на сайта и един, който е свързан със защита против нерегламентирано копиране на съдържание. Двете услуги ползват Cloudflare и поради тази причина се сетва техническата бисквитка __cfduid. Тя не събира лични данни.
Споделяне

За повече информация, моля прочетете Политиката за поверителност на CloudFlare .

Facebook

We use Facebook for display of recent social posts and/or social share buttons.

Име Период на задържане Използва се за
0
fbm_, actppresence, sb, csm, c_user, frstxs,datr, _fbp 1 година Бисквитки от Facebook, с цел таргетиране с персонални реклами и/или друг вид съдържание от социалната мрежа. Възможно е Optibg.com да не настрои такива бисквитки, дори и след приемане на политиката за бисквитки и политиката за поверителност на блога. Ако бъдат сетнати, тези бисквитки могат да съдържат лични данни, ако сте логнати в акаунта си във Facebook. Те не се споделят и обработват от блога.
Споделяне

За повече информация, моля прочетете Политиката за поверителност на Facebook .

Други

Име Период на задържане Използва се за
Functional
ga-disable-UA-XXXXXXXX-X Техническа бисквитка, която има за цел да забрани тракинга с GoogleAnalytics, ако посетителят пожелае това от страницата с Общите условия. Не събира ине изпраща лични данни. На мястото на X в името ѝ са цифри, свързани с кода запроследяване на сайта.
Целта на бисквитките не е ясна все още
Comment Cookies От текущата сесия до над 1 година Тези бисквитки позволяват на всички гост посетители (блогът не приема регистрации и поради тази причина всички посещения се третират като гост посещения) да публикуват по-лесно коментари в рамките на текущата сесия. Тя приключва със затварянето на браузъра от страна на посетителите. При повторно посещение на блога и приети политики се стартира нова сесия. За целта бисквитките съдържат данни за името/псевдонима и имейл адреса на посетителя, ако той е предоставил изрично тези данни. Това означава, че при бъдещ повторен коментар в рамките на текущата сесия, няма да има нужда от въвеждане на тези данни отново. Препоръчваме да не вписвате нищо във формите за Име/Псевдоним и Имейл адрес, ако желаете да създадете изцяло анонимен коментар. Алтернативно можете да изберете да впишете само Псевдоним, без да посочвате имейл адрес. Напомняме, че всички данни за Имейл, Име/Псевдоним и съдържанието на коментара се съхраняват в базата данни на блога. Затова преди да се публикува коментар се изисква приемане на политиката за бисквитки и поверителност на блога и след това предоставяне на изрично съгласие за съхраняване на предоставените данни във формата за коментари. Това съгласие е необходимо и за всеки следващ коментар или отговорна коментар. При не посочен имейл адрес, системата генерира нереален запис (имейл адрес, който отговаря на изискванията за структура на имейл адрес, но който не съществува и няма да съществува), който вписва в базата данни и в бисквитките на формата за коментари. Това е наложително поради спецификата на CMS-а, който стои зад Optibg.com. comment_author_XYZ - Тази бисквитка би трябвало да е валидна само в рамките на текущата сесия. При затваряне на браузъра тя следва да бъде изтрита. Тази бисквитка съдържа генерирано ID и името/псевдонима на посетителя(стойността, която е на мястото на XYZ в името на бисквитката). При невъвеждане на данни за Име/Псевдоним се генерираID и стойност Anonymous или еквивалентна на български език. comment_author_email_XYZ - Тази бисквитка би трябвало да е валидна само в рамките на текущата сесия. При затваряне на браузъра тя следва да бъде изтрита. Тази бисквитка съдържа генерирано ID и името/псевдонима на посетителя (стойността, която е на мястото на XYZ в името на бисквитката), както и имейл адреса на посетителя. При невъвеждане на данни за Име/Псевдоним се генерира ID и стойност Anonymous или еквивалентна на български език. Също така се генерира и измислен имейл адрес, който се съхранява в базата данни на блога. Имейлът е комбинация от цифри и от несъществуващия домейн example.com. PHPSESSID - Тази бисквитка би трябвало да е валидна само в рамките на текущата сесия. При затваряне на браузъра тя следва да бъде изтрита. Съдържа генерирано ID за сесията на всеки посетител, което позволява по-лесната модерация на коментарите. Възможно е тя да не бъде генерирана. wordpress_last_visit - Тази бисквитка би трябвало да е валидна само в рамките на текущата сесия. При затваряне на браузъра тя следва да бъде изтрита. Генерира се за всеки URL от сайта,който е посетен от посетителя. Това означава, че за всяка страница се генерира нова бисквитка от този тип. Съдържа дата на последното посещение и URL-а, за който е генерирана. Wc_moderate_comments_XYZ - Тази бисквитка би трябвало да е валидна повече от 1 година. Датата на изтичане е от порядъка на 9114 година, като целта е максимално дълъг период на запазване на данните за улеснение на бъдещи коментари. Съдържа ID на обекта (коментара), който изчаква модерация.Чрез нея се появява съобщение за посетителя, което го уведомява, че коментарът му все още не е одобрен, ако това е така.
tablesorter-savesort
Споделяне

Тези данни не се споделят с трети страни.

8. Вашите права що се отнася до личните данни

Напомняме, че имате следните права за своите лични данни:

  • Имате правото да знаете защо Вашите лични данни са необходими и какво ще се случи с тях, както и колко дълго ще бъдат задържани.
  • Право на достъп: Имате право на достъп до вашите лични данни, с които разполагаме и имаме информация, че сме събрали.
  • Право на коригиране: имате право да допълвате, коригирате, заличавате или блокирате личните си данни, когато пожелаете.
  • Ако ни дадете съгласието си да обработите данните си, имате право да оттеглите това съгласие и да изтриете личните си данни.
  • Право на трансфер на Вашите лични данни: имате право да изискате всички Ваши лични данни от контролиращия орган и да ги трансферирате към друг контролиращ орган.
  • Право на възражение: можете да възразите срещу обработката на Вашите данни. Ние спазваме това, освен ако няма основателни основания за обработка.

За да упражнявате тези права, моля, свържете се с нас. Моля, вижте данните за контакт в долната част на тази декларация за бисквитките. Ако имате оплакване относно начина, по който обработваме вашите данни, бихме желали да Ви помолим да се свържете с нас, но също така имате право да подадете жалба до надзорния орган (Органа за защита на данните или по-точно КЗЛД).

9. Включване/изключване и изтриване на бисквитки:

Можете да използвате интернет браузъра си за автоматично или ръчно изтриване на бисквитки. Можете също така да определите, че някои бисквитки може да не бъдат поставени. Друга възможност е да промените настройките на вашия интернет браузър, така че да получавате съобщение всеки път, когато бъде поставена бисквитка. За повече информация относно тези опции, моля, вижте инструкциите в секцията Помощ на Вашия браузър.

Моля, имайте предвид, че нашият уебсайт може да не работи правилно, ако всички бисквитки са деактивирани. Ако изтриете „бисквитките“ в браузъра си, те ще бъдат заредени отново след съгласието ви, когато отново посетите блога.

10. Данни за контакт

За въпроси и / или коментари относно нашата политика за бисквитките и това изявление, моля, свържете се с нас, като използвате следните данни за контакт:

Даниел Ангелов
Русе, България
Bulgaria
Сайт: https://optibg.com
Имейл адрес: info@optibg.com

 Текущ статус: ПриетаТекущ статус: Отказана

This cookie policy was synchronized with cookiedatabase.org on ноември 27, 2019