Joomla и Virtuemart за създаване на онлайн магазин

Joomla и Virtuemart за създаване на онлайн магазинЕдин друг много популярен CMS е именно Joomla. Чрез нея бихте могли да създадете website по Ваш избор. С Joomla се работи лесно. Контролният ѝ панел е приятелски настроен към потребителя и както сигурно се досещате са налични множество добавки и теми (голяма част напълно безплатни). Самите добавки са разделени на компоненти, модули и плъгини. Според някои хора Joomla предлага максимално добър интерфейс за по-голямо по обем съдържание (примерно статии).

Един компонент за този CMS е Virtuemart. Той представлява мощна система за онлайн магазин. Чрез него ще можете да разделите продуктите си по категории, да им добавите снимки и кратко описание. Този компонент е съвместим с различни системи за разплащане, както и с много доставчици. За България сигурно ще поискате да го настроите за работа с Еконт Експрес, като това може да се настрои сравнително лесно. Virtuemart разполага с модул за количка и така получавате един напълно функциониращ електронен магазин. За да увеличите неговите възможности, можете да инсталирате още добавки. Голяма част от тях са безплатни.

Ако се чудите дали можете да се доверите на Virtuemart за Вашия бизнес, то трябва да знаете, че този компонент набира все по-голяма популярност и все повече онлайн магазини разчитат на него. Това не е случайно. Virtuemart предлага възможност за множество продукти, разделени в множество категории и подкатегории. Също така този компонент Ви позволява да поставите повече от една цена за даден артикул. Ако искате да представите Вашите продукти под формата на каталог, то това не е проблем за Virtuemart. Така клиентите Ви могат да разглеждат Вашите предложения, без да има нужда да се използва модула за количка (който също е част от компонента). Една уникална способност на Virtuemart Ви позволява да продавате продукти, които са предназначени за смъкване от Интернет, посредством подсигурена опция за изтегляне.

За да бъде успешен Вашият онлайн магазин се нуждаете от уникално съдържание. Ето някои съвети: Създайте качествени описания за различните Ви продукти (не забравяйте и кратките описания), като предварително анализирате кои ключови думи бихте могли да използвате. Подберете оптимизирани по размер, но с високо качество изображения на продуктите Ви (не забравяйте да позволите на Google да ги индексира чрез коригиране на Вашия robots.txt файл). Инсталирайте подходящ модул за sitemap и добавете генерирания в следствие на това файл в Google webmaster tools. Подходящо решение в случая е Xmap. Добавете подобни продукти на разглеждания в момента от потребителя. Така можете да намалите степента на отпадане (bounce rate), тъй като осигурявате възможност за допълнителни кликове. Друга много добра идея е да добавите блог към Вашия онлайн магазин (можете да използвате K2 или да действате чрез стандартните възможности за създаване на статии на Joomla). Така ще можете да създавате съдържание, което да предоставя стойност за Вашите потребители и което ще бъде индексирано с цел получаване на повече органичен трафик. Не на последно място – използвайте приятелски адреси за търсачките. Това ще позволи на Google да индексира сайта Ви още по-добре. Подходящ компонент в случая е sh404sef (за съжаление е платен).

Ако и Вие обмисляте варианта за стартиране на Ваш онлайн магазин, то бих препоръчал да не подминавате възможностите, които Joomla и Virtuemart Ви осигуряват. Това са чудесни решения, които биха могли да Ви помогнат при удовлетворяването на Вашите клиенти, както да подсигури тяхното завръщане на сайта Ви.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments