Как да поправим визуалния редактор на WordPress?

Как да поправим визуалния редактор на WordPress?

Как да отстраним повредата във визуалния редактор на WordPress след ъпдейт към версия 3.8.1?

Здравейте!

Ако след ъпдейт на WordPress към версия 3.8.1 забележите, че визуалният редактор (табът, който виждате на изображението по-долу) не работи – тоест не можете да въвеждате или редактирате Вашите публикации и страници, то този проблем има няколко решения.

Как да поправим визуалния редактор на WordPress?

Ако след кликване на този таб не виждате нещо подобно на показаното на изображението, то визуалният редактор на WordPress не работи коректно.

Първо проверете дали в настройките на потребителския Ви профил не сте поставили отметка на „Disable visual editor when writing“. Тоест тази опция трябва да изглежда по този начин, ако искате визуалният редактор да работи коректно:

Как да поправим визуалния редактор на WordPress?

Проверете дали случайно не сте поставили отметка в тази част от настройките на потребителския Ви профил за Вашия WordPress сайт.

В случай, че това не реши проблема Ви, тогава деактивирайте и активирайте повторно всички плъгини на Вашия WordPress сайт. Ако това не помогне, то пробвайте да изчистите кеша на браузъра Ви и след това се логнете наново в сайта.

Все още визуалният редактор на WordPress не работи? Тогава пробвайте да смените темата и ако и тогава проблемът не е решен, то трябва да направите следното, което със сигурност би могло да го поправи.

За целта използвайте любимата Ви FTP програма (аз лично използвам FileZilla) и се логнете на сървъра Ви. Отидете в основната директория (там където са файловете на WordPress) и намерете папките: wp-includes и wp-admin. Направете им копия на Вашия компютър за всеки случай. След това отидете на официалния сайт на WordPress и изтеглете отново версия 3.8.1. Разархивирайте я в папка по Ваш избор на Вашия компютър. Отворете тази директория чрез FTP програмата. Изтрийте папките wp-includes и wp-admin от сървъра и след това качете същите от току-що изтегленото ново копие на WordPress 3.8.1. В никакъв случай не извършвайте промени по папката wp-contents на сървъра!

Сега изчистете отново кеша на браузъра, логнете се във Вашия WordPress сайт (евентуално бихте пожелали да изчистите и кеша на кеширащия плъгин, ако използвате такъв) и след всички тези интервенции визуалният редактор трябва да работи коректно!

Повече информация за проблема (в случай, че не сте могли да го разрешите) можете да потърсите в support секцията на wordpress.org. Трябва да знаете, че все още ще можете да редактирате текстово Вашите публикации.

Надявам се да сте получили отговор на въпроса: Как да поправим визуалния редактор на WordPress?

Ако знаете за други решения на този проблем, ще се радвам да ги споделите в коментарите по-долу!

До нови срещи!

0 0 votes
Article Rating

1 Коментар
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Тодор
Тодор
2 години преди

Благодаря ви за тази статия. Беше много полезна.