Как да забраним ъпдейта на WordPress плъгин

Как да забраним ъпдейта на WordPress плъгин

Здравейте!

Най-вероятно някога ще Ви се наложи да забраните ъпдейта на WordPress плъгин за Вашия сайт. Причините за това могат да бъдат различни, но най-честият случай е свързан с прекалено голямата промяна, която сте извършили над кода на този плъгин и която не искате да изгубите при неговия ъпдейт. Друг често срещан случай, при който можете да пожелаете да забраните ъпдейта на WordPress плъгин е когато сте създали сайт за клиент, който не разбира от работата с този CMS и по-важното не желае да разбира от нея. Това означава, че този клиент не иска да се занимава с ъпдейти и дори се опасява, че ако възможността за ъпдейтване съществува, то той може да повреди сайта си.

Е, в такива случаи със сигурност ще пожелаете да осъществите тази забрана. Но преди да предложа един бърз и ефикасен начин да направите това, то нека все пак да спомена защо НЯМА ДА ПОИСКАТЕ да забраните ъпдейта на нито един WordPress плъгин. Това е желанието Ви Вашият сайт да бъде максимално по-сигурен, по-бърз и по-надежден! А само новите версии на ядрото на самия WordPress и на неговите плъгини и теми могат да гарантират това! Както вече съм писал и в други постове – един от недостатъците на WordPress е уязвимостта му, която произтича именно от плъгините (или разширенията му, както е официалният превод на български за думата plugins). Ето защо обновлението им (ъпдейта) е просто наложителен!

Но ако все пак Ви се налага да забраните ъпдейта на WordPress плъгин за Вашия сайт, то ето какво трябва да направите:

1. По възможност деактивирайте плъгина. Това не е задължително, но е препоръчително условие.

2. Сега отидете на Plugins -> Installed Plugins и намерете плъгина, който желаете да не бъде повече обновяван. Кликнете на Edit под името му.

3. Изберете главният PHP файл от менюто вдясно. Принципно това трябва да е първият от всичките, които ще видите за този плъгин. Веднага след тагът <?php натиснете Enter и въведете следния код:

ВНИМАНИЕ: Копирайте кода ред по ред или го препишете ръчно:

add_filter('site_transient_update_plugins', 'dd_remove_update_nag');
function dd_remove_update_nag($value) {
 unset($value->response[ plugin_basename(__FILE__) ]);
 return $value;
}

4. Запазете промените с Update и активирайте плъгина, ако преди това сте решили да го деактивирате.
5. Честито! Този плъгин вече никога повече няма да Ви безпокои, когато излезе нова версия за него!

Дотук разбрахте как да забраните ъпдейта на един WordPress плъгин. А сега нека да покажа какво трябва да направите, ако искате да забраните ъпдейта и на още един плъгин:

1. Повторете стъпките до точка 2 включително.

2. Изпълнете точка 3, но преди да копирате горния код го променете малко. Тоест нека вече dd_remove_update_nag навсякъде да се казва примерно dd_remove_update_nag_2 или с наименование по Ваш избор. Така ще си спестите потенциална грешка при опита да използвате същия код, който вече сте използвали при забраната на ъпдейта за първия плъгин.

3. Довършете стъпките докрай.

С това вече сте забранили ъпдейта на няколко плъгина на Вашия WordPress сайт!

Желая Ви успех и нека все пак да напомня – въведете тази забрана само при най-голяма необходимост!

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments