Нови възможности за Facebook страниците

Нови възможности за Facebook страниците

Здравейте!

След поредните промени се очакват нови възможности за Facebook страниците . Една от тях е свързана с множеството потребители, които притежават администраторски или модераторски права за дадена страница.

След 20.02 всички публикации и коментари, които тези лица извършват, ще бъдат видими за останалите администратори. Тоест ако на една страница се администрира от повече от един човек, то името на всеки активен администратор ще бъде изписано под неговия пост, а когато той отговаря на коментар или коментира, то тогава името му ще бъде видимо под въпросния коментар.

Повече за тази нова възможност за Facebook страниците можете да прочетете от официалния помощен център на социалната мрежа: If multiple people help manage my Page, how can I see who posted something?

Другата нова възможност вече е активна за някои страници. Тя се изразява в наблюдение на активността на пет конкурентни Facebook страници. За целта по средата на по-долната част от администраторския dashboard следва да се появи един прозорец, който Ви напомня, че можете добавите до 5 страници, които да следите. Това следва да изгледа по подобен начин:

Добавяне на пет конкурентни Facdebook страници за следене

От тук можете да добавите пет конкурентни Facebook страници, които желаете да следите

След като кликнете на него Facebook ще Ви предложи няколко страници по негови съображения, но Вие като собственик и администратор на Вашата страница ще можете да изберете кои точно страници желаете да следите, като просто започнете да изписвате техните имена. След като направите Вашия избор, то страниците ще бъдат добавени за постоянно в този модул и ще останат така, докато не решите да премахнете някоя от тях или да извършите корекции по списъка.

Какво е предимството на тази нова възможност за Facebook страниците?

Първо с този модул ще можете да следите активността на петте страници, които определяте за Ваши конкуренти. Към този момент е възможно само да видите колко нови харесвания (likes) са получили или изгубили тези страници през изминалата седмица. Разбира се, се надявам след време да имаме достъп и до повече статистики за конкурентите ни в тази социална мрежа.

Какви са недостатъците на всичко това?

Към този момент аз лично забелязвам два недостатъка:

1. Много малко данни (както споменах по-горе всичко е ограничено само до информация за харесванията на тези страници)

2. Липсата на анонимност от добавянето на петте страници – Колкото и странно да звучи, Facebook ще изпрати notification на всяка една от добавените страници и така техните администратори ще разберат, че Вие сте ги добавили към списъка за наблюдение. В същото време този notification ще ги подкани да създадат и те собствен лист за наблюдение.

Дали тази идея ще бъде развита и дали ще се използва – остава ни само да изчакаме и да видим!

А Вие бихте ли използвали този модул?

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments