Нов начин за чат с Facebook страници

Здравейте приятели,

Вече е наличен нов начин за светкавично бърз чат с Facebook страниците, които следите в социалната мрежа.

Тази нова промяна е въведена за всички притежатели на мобилни устройства и има за цел да подобри начина за комуникация с брандовете и съответно това да резултатира в по-добро обслужване на клиентите.

Функционалността е налична за абсолютно всички видове страници и предоставя право на избор – дали потребителя да стартира чат с дадената Facebook страница чрез браузъра на своето мобилно устройство или чрез приложението Facebook Messenger.

И всичко, което се изисква да бъде направено е да отворите браузъра на мобилния ви телефон или таблет и да изпишете следния адрес:

fb.com/msg/***Facebook страница***

На мястото на ***Facebook страница*** следва да въведете Vanity URL адреса на страницата, с която искате да си чатите. Примерно за Optibg.com горният адрес ще изглежда така:

fb.com/msg/optibg

Ако в момента кликнете на този линк от десктоп компютър, то ще получите възможността да изпратите съобщение чрез браузъра като веднага ще бъдете пренасочени към системата за чат на вашия персонален профил.

Но ако кликнете на линка (или го изпишете) в браузъра на мобилното ви устройство ще бъдете помолени да направите избора за чат, който беше описан по-горе в статията (между браузър и Messenger App-а).

Тоест следва да видите следния екран:

Ако използвате новия начин за чат с Facebook страници от мобилно устройство, ще имате право на избор как да се случи това - чрез браузъра или чрез приложението Messenger

Едната полза за брандовете от този нов начин за чат с Facebook страниците е подобреното обслужване на клиентите и привличането на нови клиенти. Другата полза е свързана с нов начин за реклама в социалната мрежа директно в чата.

По данни на techcrunch.com всеки, който се свърже с дадена Facebook страница чрез новия начин за чат ще може да бъде таргетиран в последствие с реклама от този бранд. Засега не е ясно какво ще може да бъде добавено в тези реклами, но очакванията са за:

  • бързо информиране на клиентите за разпродажби;
  • обявяване на нов продукт и пускането му на пазара + възможност за закупуването му онлайн;
  • предоставяне на нови видеа, GIF изображения или друго съдържание от бранда;
  • ремаркетинг опция с цел напомняне за повторно наличие на продукт, който преди това не е бил на разположение за даден клиент или информация за спадане в цената на продукт, който е бил разглеждан от клиента, но не е бил закупен преди това;

Също така през март 2015 от Facebook са обявили на F8 (конференцията, провеждана от социалната мрежа), че освен другите подобрения за чат между бранд и клиент, може да се очаква и опция за интеграцията на инструменти от трети страни като Zendesk и Conversocial с цел по-бързата обработка на запитвания.

Реално погледнато с тази нова чат система и потенциалното въвеждане на тези инструменти потребителите ще могат да забравят за досадната процедура при набиране на телефонния номер за центъра за обслужване на клиенти на даден бранд. Само с едно кликване те вече ще могат да говорят с някой представител в реално време.

Не на последно място – това създава предпоставка и за нови работни места.

Също така от Facebook обявиха и възможността за създаване на онлайн магазини директно в страниците на брандовете и без необходимостта да се инсталират приложения от трети лица (както е досега). Така че новата чат система със сигурност ще намери приложение и за това нововъведение.

Повече за онлайн магазините във Facebook можете да прочетете тук.

Продължавам да следя темата за новите реклами, така че очаквайте Update на тази статия (и евентуално нова такава).

До скоро, приятели!

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments