Как да вградим съдържание от Pinterest в WordPress?

Как да вградим съдържание от Pinterest в WordPress

Здравейте!

Имате ли профил в Pinterest? Ако това е така, то моите поздравления – Вие вече сте част от една модерна социална мрежа с много възможности за социално-медиен маркетинг. В противен случай – никога не е късно да влезете и да разгледате Pinterest и да започнете да го използвате по предназначение като нов социален канал за Вашия бранд или като личен социален профил, в който да споделяте с Вашите приятели интересна и мотивираща информация.

Но това, което ще прочетете по-долу  не е свързано пряко със силата на тази социална мрежа. То ще е полезно главно за потребителите на WordPress, които ще пожелаят да вградят съдържание от Pinterest в своите страници, публикации или widgets.

Защо ще поискам да вградя съдържание от Pinterest в WordPress?

Всъщност въпросът, който трябва да си зададете е защо ще поискате да вградите съдържание от която и да е социална мрежа, тъй като в днешно време това изобщо не е проблем. А част от причините за това са следните:

 • Това е бърз и лесен начин да подберете качествено външно съдържание, което искате да споделите с Вашата аудитория. Така вместо да цитирате или да изграждате прекалено много външни линкове, Вие чисто и просто можете да вградите това съдържание и да го покажете по един оригинален начин на Вашата аудитория. Предимството на това е, че така няма да увеличите прекалено много bounce rate-а на Вашия сайт и същевременно запазвате авторските права на лицето или бранда, чието съдържание сте вградили.
 • Това е чудесен начин да увеличите феновете си в социалната мрежа, чието съдържание споделяте. В случая вграждането на съдържание от Вашата корпоративна Pinterest страница може да увеличи броя на последователите Ви в нея.
 • Чрез вграждането на съдържание от социалните мрежи, Вие увеличавате шансовете си да получите по-добра интеракция от страна на посетителите Ви с Вашето съдържание.

Добре, а как да вградя тогава съдържание от Pinterest в WordPress?

По-лесно, отколкото си мислите! Всичко е въпрос на генериране на един код от самия Pinterest, както и поставянето му в някоя от Вашите WordPress публикации/страници. Ето и какви са стъпките за вграждане на съдържание от Pinterest в WordPress:

 1. Изберете съдържанието, което искате да вградите. Това може да бъде: pin; цялостен профил (страница) или някоя дъска (board). Всяко съдържание има свой URL адрес. След като решите какво искате да вградите, просто копирайте адреса и продължете към следващата стъпка. Как да вградим съдържание от Pinterest в WordPress
 2. В случая аз искам да вградя един единствен pin. Както виждате от изображението по-горе, аз съм избрал и копирал неговия URL адрес. За да вградите избраното от Вас съдържание, трябва да генерирате код. Това означава да дойдете на този адрес: кликнете и да изберете типа съдържание, което сте решили да вградите. В случая това означава да кликнете на „Pin Widget“. Как да вградим съдържание от Pinterest в WordPress
 3. Поставете копирания URL на pin-а в полето Pin URL и кликнете на бутона „Build It!“
 4. Ще получите предварителен изглед на вградения pin. Под него ще видите и кодът, който трябва да копирате. Направете го и преминете към следващата стъпка. Как да вградим съдържание от Pinterest в WordPress
 5. Сега трябва да действате с повишено внимание. Трябва да paste-нете копирания код в WordPress публикацията, в която искате да вградите pin-а. Само, че това трябва да стане не от визуалния редактор на WordPress, а от текстовия. Кликнете на „Text“ и скролирайте докато не достигнете до мястото, в което искате да се появи вградения pin. Поставете кода там и натиснете „Save Draft“ или „Update“ в зависимост от това дали създавате публикация или редактирате такава. Сега можете да дадете на „Preview“ или директно да разгледате редактираната публикация.
  Как да вградим съдържание от Pinterest в WordPress

  Поставеният код за вграждане на pin-а в текстовия редактор на WordPress

  Ако желаете да центрирате вградения pin, то просто поставете частта от кода:

  <a data-pin-do=“embedPin“ href=“http://www.pinterest.com/pin/238409373998375723/“></a>

  между таговете за центриране: <center></center>. Тоест кодът трябва да изглежда така:

  <center><a data-pin-do=“embedPin“ href=“http://www.pinterest.com/pin/238409373998375723/“></a></center>

  Честито – Вашият pin беше успешно вграден! По-долу виждате как реално изглежда той и какви възможности за интеракция предоставя. Спомняте ли си за повишеното внимание, с което трябва да действате тук? Причината да напиша това е, че има вероятност вграденото съдържание да изчезне, ако извършите по-нататъшни промени по публиацията от визуалния редактор на WordPress. Ето защо моята гореща препоръка е да поставите кода за вграждане в текстовия редактор, след като сте приключили с всички дейности по визуалния. Така рисковете Вашето вградено съдържание да не се покаже на практика стават нулеви.

Приятно вграждане на съдържание от Pinterest в WordPress и до нови срещи!