Добавяне на Pinterest таб за Facebook страница

Добавяне на Pinterest таб за Facebook страница

Здравейте!

Споделянето на съдържание между различните ви профили в социалните мрежи е много важно за достигане до повече последователи и до задържането им. Абсолютно същото се отнася и за свързаността на тези профили.

Сегашната статия ще разгледа как можете да добавите целия ви Pinterest профил под формата на таб за вашата Facebook страница. Методът, описан тук е подходящ и за вмъкване само на конкретна дъска от този профил.

Защо ще поискате да направите това?

Най-важната причина беше споделена в началото на тази статия. А моето лично мнение е, че по този начин можете да представите продуктите и/или услугите ви много по-подредено, възползвайки се от възможностите на бизнес профила в Pinterest. Така предоставяте (най-малкото) допълнителна стойност чрез по-добра функционалност за фирмената ви страница. Можете да добавите дъска с най-актуалните ви промоции за b2b или b2c, както и да използвате този таб за да уведомите Facebook феновете ви за ваш конкурс, според правилата на Pinterest.

Освен това по този начин популяризирате вашия бизнес профил в Pinterest. Едно е да добавите линкове към  него в сайта и другите ви социални профили, а съвсем друго – да покажете как изглежда в действителност. Чрез един таб във вашата Facebook страница постигате точно това, като същевременно създадете удобство за вашите последователи да видят профила ви само с един клик, без да напускат Facebook.

Можете да предоставите и допълнителна стойност чрез pin-ове, които сте закачили от други дъски във вашата индустрия. Така вашите Facebook последователи ще могат да ги разгледат и споделят, а това само и единствено ви прави по-известни (като бранд). Това, разбира се важи и за pin-овете, които са закачени от вашия сайт. А да не забравяме, че повечето социални сигнали са важни и за целите на SEO.

Как можете да добавите Pinterest таб за Facebook страницата ви?

 1. Посетете този линк: Pinterest Page App on Facebook Възможно е да бъдете помолени да добавите приложението на Woobox, преди да продължите. Ако това не се случи сега, то със сигурност по-нататък ще достигнете до този момент. Ще видите следното:

  Изберете в коя страница искате да поставите таб за Pinterest профила ви

  Изберете Facebook страницата, за която искате да добавите Pinterest таб-а и след това кликнете на бутона Add Page Tab.

 2. Ако всичко е успешно ще бъдете пренасочени към избраната от вас страница. В нея ще видите поставения таб, но в него ще бъде показано следното съобщение:

  След добавяне на Pinterest таб-а следва да го конфигурирате

  Кликнете на бутона Configure Page Tab, за да направите желаните настройки по таб-а.

 3. Ще бъдете пренасочени към админ панела на Woobox Pinterest Tab. На изображението по-долу ще видите възможните настройки, които този панел предлага.

  Опции за настройки на Pinterest таб-а за Facebook страницата ви

  Обърнете внимание, че той ви позволява и да получите статистически данни за употребата на този таб от вашите посетители. Така ще можете да прецените дали той изпълнява ролята си по предназначение. По подразбиране трябва да сте на Edit. На следващия скрийншот ще видите какви са възможните настройки тук:

  Меню EDIT на Pinterest таб-а

  Обърнете внимание, че Mobile Access е достъпна само, ако си платите. Колкото до останалите настройки:

  • Тук е важно да въведете URL-а на бизнес профила ви (може и на личния, ако не сте създали бизнес профил).
  • Изберете дали да покажете всички pin-ове или само избрани.
  • Можете да позволите на вашите последователи да ги „забождат“ и споделят директно от Pinterest таба във вашата Facebook страница.
  • Също така можете да активирате и FanGate, който да показва съдържанието от бизнес профила ви само на последователите, които са харесали вашата фирмена страница във Facebook. Помислете за коректен маркетингов подход, ако желаете да се възползвате от тази възможност. Не забравяйте, че Facebook страниците, които изискват харесвания от своите последователи могат да получат наказание и да загубят своя reach. Ето защо за тази стъпка следва да бъдете наистина креативни и предпазливи. За целите на примера аз не съм активирал FanGate.
  • Когато сте готови, кликнете на Save Strings
 4. От менюто в ляво изберете следващата група настройки, а именно Tab Settings. Ето ги и тях:

  Меню tab settings за Pinterest таб-а за вашата Facebook страница

  • Тук ще можете да добавите custom изображение за таба, ако желаете. Бих искал да обърна внимание, че от тази стъпка няма голям смисъл, тъй като новият изглед на Facebook страниците не допуска визуализация на изображения в табовете в горното меню, а едва по-долу в дясно, когато скролирате. Голяма част от потребителите, не биха направили това. Все пак е по-добре да използвате някакво изображение, вместо логото на Pinterest (за тези от тях, които все пак ще достигнат до него).
  • От тук ще можете да изберете и ваша икона за този таб, както и да зададете неговото име.
  • След като сте готови, кликнете на бутона Save Settings.
 5. Това е всичко! Следващите изображения показват как би изглеждал този таб във вашата страница, като дъските, които ще видите са от профила на Optibg.com в Pinterest. Не забравяйте да промените позицията му сред останалите таб-ове. По подразбиране той ще е добавен на последно място.

Изглед на Pinterest таб във Facebook страница (всички дъски)

Изглед на Pinterest таб във Facebook страница (избрани пинове от дъска)

Желая ви успех и креативна употреба на вашия Pinterest таб за Facebook страниците ви!

До нови срещи!

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments