Защо да използваме Google+

Защо да използваме Google+Социалните мрежи нахлуха в живота ни и вече нищо няма да бъде същото… Може би това е за добро, а може би за лошо – само времето ще покаже. Социалните мрежи имат своите фенове (мнозинството от Интернет потребителите), както и своите противници. Но от чисто маркетингова гледна точка те са един изключително добър инструмент за достигане до целевите групи за даден бранд. Социалните мрежи позволяват на всеки маркетолог да получи информация за потребителите директно от тях самите. Както казва Пламен Русев в книгата си „Властта на хората“, те вече не искат да им се говори, а е крайно време бизнесът да чуе техният глас. И социалните мрежи позволяват това да се случи.

С това аз считам, че първият аргумент в полза на Google+ е налице. Това е млада социална мрежа с много възможности, която набира все по-голяма популярност и като такава тя може и следва да бъде използвана като ефективен маркетингов инструмент.

Но по-важната причина, поради която трябва да използваме Google+ е друга. Името на тази социална мрежа говори само за себе си! Да, това е творба на Google и като такава тя има своето положително влияние за SEO цели.

Как става това?

Author rank! За целта към всяка една публикация следва да бъде добавенo към кода:

<link rel="author" href="https://plus.google.com/ВАШЕТО GOOGLE+ ID/"/>

Така защитавате Вашите авторски права (поне от гледна точка на Google) и ако пишете често и качествено, то Вашите статии ще бъдат с приоритет по ключови думи в резултатите от търсенето. Това означава, че се нуждаете от личен профил в Google+, който да ползвате често и по предназначение и който да свържете чрез посочения по-горе начин с Вашите публикации.

Но нещата не се изчерпват само с това! Създайте си Google+ страница, поддържайте я често и в head секцията на Вашия сайт добавете:

<link rel=“publisher“ href=“https://plus.google.com/ID НА ВАШАТА GOOGLE+ СТРАНИЦА/“/>

Така ще увеличите авторитета на целия Ви сайт, което неминуемо ще подобри позиционирането му сред резултатите от търсенето.

И ако това не е било достатъчно, за да Ви убеди защо е важно да използваме Google+, то ето и още един аргумент – получаване на повече социални сигнали, което отново е от полза за целите на SEO.

Със сигурност има и други причини, поради които бихте желали да използвате тази социална мрежа. Изброените по-горе, поне за мен, са най-важните.

Какво мислите Вие по въпроса?

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments