4 ценни онлайн инструмента за редакция на снимки

Или какво правим, когато спешно трябва да редактираме изображение за нашето съдържание, а нямаме Photoshop под ръка?

Здравейте!

Едно от важните изисквания за качествено съдържание (както вече съм споменавал в публикацията 5 начина за намаляване на високия bounce rate) е то да бъде съчетание от текст, изображения и/или видео материали и друга мултимедия. Конкретно изображенията са необходими за получаване на допълнителен трафик от търсене (известен още като органичен трафик). Друго важно изискване за съдържанието е то да бъде уникално. Това автоматично означава, че и използваните изображения трябва да бъдат уникални. Ето защо в повечето случаи е необходимо те да претърпят някаква редакция. Най-малкото бихте поискали да ги защитите против неправомерна употреба, като поставите Вашето име или адресът на сайта Ви на тях. Също така можете да пожелаете да ги модифицирате по такъв начин, че те да привлекат внезапно вниманието на посетителите.

Без значение от причината Вие ще се нуждаете от качествена програма като Photoshop или неговият брат с отворен код Gimp. Въпросът е как да процедирате, ако не разполагате с една от тези програми на устройството, от което се каните да публикувате Вашата нова статия в блога си?

Добрата новина е, че в Интернет можете да откриете всичко. В това число съществуват много безплатни онлайн инструменти, чрез които бихте могли да редактирате Вашите изображения почти професионално и без много усилия. В тази публикация ще споделя с Вас четири от тях, които използвам от време на време.

Befunky

Ценни онлайн инструмента за редакция на изображения - Befunky

С този онлайн иструмент можете безплатно и без нужда от регистрация да редактирате каквито и да е изображения. Притежава множество ефекти и някои от тях са наистина професионални. След края на редакцията можете да свалите изображението или да го споделите в befunky; Facebook; Tumblr; Twitter или Flickr. Забравих да спомена, че не е нужно дори да качвате изображение от твърдия Ви диск, тъй като befunky може да го вземе от Facebook, Picasa или от други източници (в това число Ви позволява да се снимате и с web камерата си).

Fotor

Ценни онлайн инструмента за редакция на изображения - Fotor

Този онлайн инструмент притежава също много големи възможности, с които с лекота бихте могли да редактирате и/или модифицирате Вашите изображения. Отново можете да съхраните готовото изображение на твърдия диск или на други онлайн източници (като Dropbox).

PicMonkey

Безплатен онлайн инструмент за редакция на снимки и други изображения

Искате бързо да добавите оптимално добри ефекти за вашите снимки? Нямате под ръка Photoshop или Gimp? PicMonkey е тук за Вас! Този онлайн инструмент е първо безплатен и второ – не изисква никаква регистрация. Изберете изображение от Facebook, OneDrive, Dropbox или просто качете такова от Вашия компютър! След това се насладете на магията на PicMonkey. Добавете ефекти, стилови оформления, текст и множество други подобрения и след това изтеглете готовото изображение. Ще останете доволни! Ако възможностите на безплатната версия не ви удовлетворяват, Вие можете да ъпгрейднете до платената версия. Разбира се, в този случай ще Ви се наложи и да се регистрирате, но според мен безплатният вариант на PicMonkey ще Ви даде всичко, от което се нуждаете за качественото редактиране на една снимка.

Cooltext.com

 

Ценни онлайн инструмента за редакция на изображения - Cooltext

Искате бързо и лесно да създадете уникален текст или бутони? Това е сайтът, от който се нуждаете. Безплатен е и Ви спестява много време и усилия. Трябва да си призная, че от трите онлайн инструмента за редакция на изображения, най-често използвам именно този. Разбира се, той не е точно photo editor, но възможността му да създава наистина качествен текст, под формата на изображения е уникална. Да не говорим, че после лесно можете да ги използате над други изображения с помощта на общодостъпни програми (например Paint, която е налична на всеки компютър с Windows).

Вместо заключение – не се ограничавайте само до предложените от мен инструменти! Интернет е пред Вас, за да намерите най-доброто онлайн решение за редакция на изображения! А ето и как можете да оптимизирате вашите изображения за по-голяма скорост за целите на SEO: Оптимизация на снимки и други изображения 

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments