Планирайте SEO&SMM стратегиите с…flow charts

Планирайте SEO&SMM стратегиите с...flow charts

Здравейте!

От известно време открих, че ми е много по-удобно да планирам SEO и SMM (Socia Media Marketing) стратегиите чрез flow charts. Защо?

  1. Те ми помагат визуално да проследя логическите стъпки на всяка стратегия и така да преценя дали те отговарят на изискванията за постигане на крайната цел и дали трябва нещо да променя;
  2. С помощта на flow charts лесно мога да оценя user flow-a в проекта, над който работя;
  3. При необходимост лесно мога да ги изпратя за мнение и съвет към мои колеги, както и за одобрение от страна на клиентите и ръководството на компанията, за която работя.

От скоро в работни условия използвам безплатното решение на NCH Software – ClickCharts Diagram & Flowchart Software. Програмата е лека, бърза и с много възможности. Като единствен недостатък мога да посоча, че тя е пригодена само за Windows и MAC.

Друго разпространено решение за създаване на flow charts (отново само за Windows, освен ако не го емулирате под Linux/MAC) е MS Word.

Потребителите с Linux (и KDE) може би ще предпочетат да използват Flow – Flowchart & Diagram Editing.

Онлайн можете да намерите много решения, като повечето от тях (за съжаление) са платени. Някои от тях (например Gliffy или LucidChart) Ви позволяват да ги ползвате с ограничения. Все пак, ако спешно трябва да направите някакъв flow chart, който после няма да Ви се наложи да редактирате можете да използвате и такъв инструмент.

Едно добро безплатно онлайн решение е draw.io. Този сайт Ви позволява да съхраните Вашия flow chart на твърдия диск, в Dropbox, в Google Drive и на други места.

На този адрес можете да намерите и още 7 изцяло безплатни онлайн решения за създаване на flow charts.

Ами това е! Желая Ви успех в планирането на Вашите SEO&SMM стратегии с помощта на flow charts.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments