Размер на корица на Facebook за мобилни устройства

Размер на корица на Facebook за мобилни устройства

Здравейте приятели,

Почти навсякъде в Интернет можете да намерите размерите (в пиксели) за всяко едно изображение във Facebook. В случая говорим за корицата (голямото изображение, което се вижда над профилната ви снимка и което е известно още като cover picture). Facebook препоръчва тя да бъде със следните размери: 851 x 315 пиксела. Също така със сигурност при по-детайлно търсене ще срещнете и препоръката това изображение да бъде с възможно най-високото качество. Аз лично използвам 300 DPI.

Когато приложите тези размери, корицата ще пасне перфектно в отреденото ѝ място, без да се налага да я напасвате допълнително. За съжаление, това важи само за варианта при настолните компютри и лаптопи, но не и за мобилните устройства, без значение дали използвате мобилната версия на Facebook или приложението на социалната мрежа.

В тази статия ще ви покажа как с един лесен хак можете бързо и лесно да решите този проблем. Пригответе се да научите какъв е препоръчителният размер на корица на Facebook за мобилни устройства.

Той е със същата ширина, но с различна дължина. Към оригиналните 851 x 315 пиксела, добавете още 160 пиксела към височината. Крайният размер следва да бъде 851 x 475 пиксела. Отново ви съветвам да заложите на 300 DPI и изображения с възможно най-високо качество.

За целта просто увеличете работното поле в програмата, с която създавате корицата. Във Photoshop това поле се казва Canvas и за него следва да промените височината с новите пиксели.

Но така всичко стана много грозно! Какво да направя сега?

В повечето случаи след увеличение на canvas-а оригиналните размери на корицата са останали по средата, а допълнителните 160 пиксела са се разпределили над и под нея.

Просто преместете корицата в горната част на работното поле, за да запълните празното място, а оставете тези 160 пиксела изцяло отдолу. Сега вече трябва да прецените дали да ги запълните с цвят, преливка или да ги оставите празни. Това ще зависи от дизайна на корицата ви, но ако заложите на последния вариант трябва да знаете две неща:

  1. Използвайте файлов формат PNG при съхраняване на корицата и
  2. Празното място ще бъде запълнено от Facebook със сив цвят, което може да не пасне на вашия дизайн.

Ето защо, освен ако не можете да добавите цвят или да увеличите височината на корицата, така че тя да заеме коректно всичките 475 пиксела, то тогава заложете на преливка от основния цвят към прозрачно.

Какво ще се случи, когато качите променената корица с новия размер във Facebook?

Ще се наложи да я напаснете чрез приплъзване надолу в десктоп варианта и тя ще пасне почти перфектно (възможно е да има една малка линия от новите 160 пиксела, която е почти незабележима).

За сметка на това вече корицата ще се вижда перфектно при мобилните устройства.

Вижте ефекта от преди промяната и след нея:

Facebook корица при мобилно устройство с препоръчителните размери от 851 x 315 пиксела

Корицата на страницата ми преди допълнителните 160 пиксела

Facebook корица при мобилно устройство с новите размери от 851 x 475 пиксела

Корицата ми след добавянето на новите 160 пиксела и преместването на основното съдържание в горните 315 пиксела.

Това е приятели! Пожелавам ви чудесен редизайн на вашите корици на Facebook за мобилни устройства!

PS: Този хак ще подобри и визуализацията на корицата за Facebook Page Plugin.

Източник на информацията: hughbriss.com

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments