Преминете към Facebook Page Plugin: Време е!

Преминете към Facebook Page Plugin: Време е!

Здравейте, приятели!

Ако използвате Facebook Like Box (а аз искрено се надявам да го използвате) като средство за популяризиране на вашата Facebook страница, то вече е време да се сбогувате с него. Е, не е казано това да стане веднага, но със сигурност съвсем скоро това ще ви се наложи. Причината – Like Box вече е считан за морално остарял инструмент. И понеже от любимата ни социална мрежа обичат да правят промени, то неговият заместител вече е тук и се казва Facebook Page Plugin.

Какво е новото в плъгина?

Facebook Page Plugin замества изцяло функционалността на Like Box и Fan Box. Той ви позволява да промотирате вашата Facebook страница директно от сайта ви. Притежава подобрена визия, която вече допуска изобразяването и на вашето cover изображение. Facebook Page Plugin разполага с два бутона. Единият е за харесване на страницата и съответно увеличаване на нейните фенове. Другият служи за нейното споделяне в личните профили на посетителите на вашия сайт.

Също така отново можете да избирате дали да покажете лицата на част от потребителите, които са харесали вашата страница, както и последните публикации в нея.

Сега ще ви покажа как можете да инсталирате този плъгин, като това ще е в сила както за съществуващи сайтове, така и за нови.

За да инсталирате Facebook Page Plugin трябва да посетите този адрес: Page Plugin.

След това трябва да попълните ето тези полета:

Генерирайте кода за вашата Facebook страница чрез попълване на следните полета в настройките на Facebook Page Plugin

Най-важното от тях, разбира се, е адресът на вашата страница. След това можете да изберете дали да покажете cover снимката, лицата на вашите фенове и последните публикации в страница. Ако имате нужда от конкретни размери за целите на дизайна на вашия сайт, можете да зададете тези параметри за дължина и ширина. Стойностите за тези полета са в пиксели, като не бива да падате под 280 пиксела за ширина и под 130 пиксела за дължина. Относно широчината – тя може да бъде максимално 500 пиксела.

Следващата стъпка е да кликнете на бутона Get Code и да изберете апликацията, която сте създали за вашата Facebook страница. Генерираният код следва да поставите на вашия сайт на мястото, където ще трябва да се покаже плъгина. Първият код следва да бъде поставен в heading секцията на сайта веднага след <body> тага, докато вторият е за конкретното местоположение на плъгина във вашия дизайн.

С това дефакто сте готови!

За WordPress можете да създадете един текстови widget и да поставите втория код в него. Първият следва да отиде в header.php файла (на вашата основна или child тема), като тук отново това следва да се случи веднага след <body> тага.

Пожелавам ви много нови фенове чрез Facebook Page Plugin!

До нови срещи, приятели!

0 0 votes
Article Rating

2 Коментари
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Vania Shekerova
6 години преди

Къде се намира Body тагa? Т.е не разбрах къде да сложа кода?