Смисъла от текста във footer-а за SEO

Смисъла от текста във footer-а за SEO

Здравейте!

Един от най-важните фактори за SEO е висококачественото съдържание. Това означава, че винаги, когато имате тази възможност, Вие трябва да се стремите да създавате текст, в който да присъстват важните за Вашия бранд ключови думи. Но това не е всичко! Има определени секции от един сайт, които понякога биват пренебрегвани, а в действителност са важни за по-доброто индексиране на Вашия сайт.

Смисъла от текста във footer-а за SEO

Footer-а на optibg.com

Една такава секция е footer-a. Това е мястото, което се намира най-долу на Вашия сайт. Една добра практика е там да има кратък, но качествен текст, който да съдържа основната ключова дума, по която искате Вашия сайт да бъде откриван в Google. Можете да поставите и линкове, но е препоръчително да внимавате накъде ще бъдат насочени. Например е грешно във footer-a да поставят линкове към други сайтове (примерно към сайта на фирмата, създала Вашия сайт), защото такъв линк (без атрибут nofollow) би могъл да се счита за потенциален спам. Също така не оставяйте във footer-a само копирайт информацията за сайта Ви. Създайте поне едно кратко описание, от което да стане ясно каква е идеята на този сайт и какво е неговото предназначение. Ето това е смисъла на текста във footer-а за SEO цели.

Не твърдя, че footer-ът на optibg.com е перфектно измислен, но мисля, че бихте могли да го имате като някакъв пример за Вашия footer.

Надявам се да съм бил полезен и ако имате някакви предложения, критики и/или препоръки към тази публикация, то аз ще се радвам да ги споделите в коментарите под нея.

До нови срещи!

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments