Избери оригинала с Recheck

Здравейте приятели,

В този пост ще ви представя един нов български стартъп. Зад него стоят двама от известните в родните IT среди предприемачи – софтуерният инженер д-р Емил Стоянов и човекът отговорен за почти всички големи IT събития в Русе – Емилиян Енев.

Стартъпът се казва Recheck и предоставя една изключително полезна за всеки бизнес и за всеки потребител функционалност – гаранция за оригиналност на продуктите.

Разбира се това е най-базовата идея зад Recheck като IT продукт. Възможностите му са доста по-големи и ако останете с мен до края на публикацията, то аз съм сигурен че ще поискате да го изпробвате. И повярвайте ми – ползите са огромни!

Recheck - средството, което ще ви гарантира, че купувате оригинални продукти

Как Recheck работи?

Имах честта и удоволствието да получа лична презентация на този продукт от Емил Стоянов. Ето какво научих за неговата функционалност: За целта са нужни няколко неща – вашите смартфони или таблети и едно приложение, което да инсталирате на тях. След това е необходимо да попаднете в магазин, чиите продукти са защитени със специални етикети, разработени отново от стартъпа. Именно чрез тях започва магията на Recheck. В тези етикети има поставен QR код и/или NFC чип. Чрез сканиране с приложението вие веднага ще можете да се убедите в няколко неща – първо, че този продукт е нов и оригинален и второ, че той до момента не е имал собственик. Разбира се, това важи само в случай, че си говорим за нов и неупотребяван досега артикул. В противен случай следва да получите информация дали продуктът има стойност и какъв е неговият статус.

 

Recheck - чипове в етикетите, които гарантират за оригиналността на продукта

Пример за дискретния NFC чип на Recheck, който може да бъде интегриран в етикетите на продуктите.

Нека сега да приемем, че закупите този артикул в магазина. В мига, в който вече той е ваша собственост, вие следва да изтриете специална скреч зон на етикета, в която ще видите код. Този код трябва да въведете в приложението и продуктът вече е официално ваша собственост.

В случай, че решите да го продадете на друг потребител, вие ще можете да прехвърлите собствеността чрез приложението и този продукт ще е с нов собственик. Да, толкова е просто!

Мобилното приложение на Recheck, чрез което ще проверите статуса на продукта, който желаете да закупите. Една истинска гаранция за оригиналност!

Дотук аз представих добавената стойност, която Recheck предоставя за крайните потребители. Какво означава това за брандовете? Маркетинг информация от източника!

Нека сега да разгледаме другата страна на монетата. Вие сте собственик на бизнес и сте пуснали нов продукт на пазара. Когато използвате етикетите, разработени за вас от Recheck, вие получавате мигновена възможност за директна обратна връзка от всеки един клиент. Отново чрез Recheck вие ще можете да предоставяте и управлявате електронни гаранции и също така ще можете да информирате конкретни клиенти за най-подходящите за тях продукти. Казано по друг начин, Recheck предоставя възможност за предиктивен маркетинг.

Нека да не забравяме, че чрез подобна функционалност можем да си говорим за доста по-добри и по-развити програми за лоялност от съществуващите в момента, както и да се възползвате от редица други възможности!

Инвестицията в електронните етикети на Recheck може да ви спести излишни средства от допълнителни маркетингови проучвания, както и да ви помогне да предоставите оптимална стойност за вашите клиенти. Това ще ги превърне и във ваши верни последователи и дори защитници на вашия бранд!

ОК, приложение, етикети, а къде се съхранява всичката тази информация?

Зад Recheck не стои един централизиран сървър, който събира информация за вас. Функционалността работи благодарение на blockchain технологията. Какво означава това? Информацията за всеки продукт и неговия статус се съхранява в цялостнaтa онлайн криптографска мрежа. Отделно всяка една транзакция разчита на възможностите на blockchain технологията за изпълнението на т.нар. smart contracts (умни договори). Когато се задейства един от тях всички изчислителни възли в криптографската мрежа трябва да изразят съгласие, че клаузите му са спазени. Така чрез принципа на консенсуса не се създава предпоставка за манипулация и измама и транзакциите се осъществяват успешно.

Дори и след време производителят на продукти или Recheck  да не са на пазара, то крайните клиенти и регистрираните вече продукти остават защитени от blockchain мрежата, в следствие на което потребителите все още ще могат да получават достоверна информация за собствеността и оригиналността на своите любими продукти.

Каква е цената за употребата на Recheck?

За крайните потребители всичко е безплатно. Брандовете ще трябва да заплатят изработката на етикетите, като тази цена е съобразена по такъв начин, че да не натоварва излишно производствената цена на артикулите, върху които се прилага.

Актуална информация за продукта можете да получите от официалния му сайт: http://recheck.io

Приложението можете да откриете към настоящия етап в Google Play, а съвсем скоро можете да го очаквате и в iTunes.

Какво мислите за приложението на Recheck, приятели? Ако имате въпроси, не се колебайте да ги отправите в една от формите за коментари по-долу. Можете да получите актуален отговор от създателите на този уникален български продукт.

Благодаря ви и до нови срещи!

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments