Youtify – решението за онлайн плейлисти

Youtify - решението за онлайн плейлисти

Здравейте!

Обичате ли да слушате музика онлайн? В такъв случай сигурно ще предпочетете да организирате вашите музикални желания в плейлисти за по-голямо удобство. В днешно време YouTube е един от порталите, в който можете да откриете почти всяко едно парче от всеки стил. Както добре знаете, вие можете да създадете плейлисти директно чрез вашия Google профил. Също така можете да използвате и възможностите на YouTube за автоматично създаване на микс от музикални желания и така да слушате любимата си музика часове наред.

Но какво ще кажете за възможността да създадете изцяло персонализирани онлайн плейлисти от YouTube, без да ви се налага да се вписвате с вашия Google профил и без да се налага да правите каквато и да е регистрация?

В такъв случай ще останете доволни да научите, че решението за онлайн плейлисти от YouTube, SoundCloud и Official.fm се нарича Youtify! 🙂

Какво представлява това решение?

Това е  портал, който до известна степен може да се използва и като вид социална мрежа (но за това малко по-късно). След като изпишете http://youtify.com във вашия браузър и натиснете enter, пред вас ще се появи и началната страница на Youtify:

Заглавната страница на Youtify с предложения за източници за създаване на онлайн плейлисти

Както виждате от скрийншота по-горе, тук ще имате възможност да се възползвате от предварително подбраните онлайн стриймове от различни канали, да разгледате популярни плейлисти или да получите препоръки. За последното е необходимо да създадаете профил в Youtify, като за целта се нуждаете само от вашия Google акаунт. Но сега няма да се занимаваме с тази функция на портала, тъй като целта ни е да видим как можем да създадем и възпроизведем онлайн плейлисти с нашата любима музика, без да се налага да се регистрираме където и да е. 🙂

Ето защо ще ви помоля да обърнете внимание на полето за търсене в header-a на Youtify. Въведете ключовата дума, по която искате да търсите и изберете примерно YouTube. Моментално ще видите различни резултати, които ще можете да възпроизведете моментално, ако пожелаете.

Резултати от търсенето с цел създаване на онлайн плейлисти в Youtify

Но целта ни все пак е да създадем онлайн плейлисти от различни музикални видеоклипове. За целта първо трябва да кликнете на бутона „New playlist...“Създаване на нов онлайн плейлист в Youtify Озаглавете вашият персонализиран плейлист и след като приключите, той ще се появи веднага след менюто „Play Queue„.

Създаденият онлайн плейлист в Youtify

Сега кликнете на предпоследната икона срещу желания клип в списъка с резултати от търсенето и изберете „Add to playlist„.

Добавяне на YouTube клип в един от вашите онлайн плейлисти в Youtify

В появилия се диалогов прозорец ще можете да изберете в кой от вашите онлайн плейлисти бихте желали да добавите този клип. В случая ние имаме само един, така че смело избираме него като кликнем на бутона „Add to playlist„.

Добавяне на YouTube клип в един от вашите онлайн плейлисти в Youtify

След като сме добавили клипа вече можем и да го възпроизведем. Кликнете над създадения от вас плейлист и след това просто го пуснете от Play бутона.

Онлайн плейлист в Youtify с един добавен клип

Както забелязвате клипа върви в малкото прозорче долу вляво, но също така е възможно да го пуснете и на цял екран. Сега можете да добавите още клипове към този плейлист или да създадете и други онлайн плейлисти чрез Youtify.

А какво става с моите онлайн плейлист, когато затворя браузъра си?

Абсолютно нищо! Е, поне докато не изтриете бисквитките (cookies), които Youtify изтегля в бразъра ви. 🙂

А ако пожелая да създам профил в Youtify?

Тогава ще можете да получавате препоръки (както стана въпрос малко по-горе) и ще можете да последвате други потребители, както и те да последват вас. Също така ще имате възможността да запазвате плейлистите си във вашия профил, както и да създавате плейлисти от файловете ви в Dropbox. Ще можете и да дарявате минимални средства на различни изпълнители, ако сте останали доволни от музиката им и по този начин да подкрепяте тяхното развитие. Акаунтът в Youtify дава и други възможности. Можете да се запознаете с тях от официалния блог на проекта.

Но за мен лично най-голямото удобство е, че мога да създавам и възпроизвеждам мои онлайн плейлисти, без да ми се налага да се регистрирам където и да е.

А вие какво мислите за Youtify? Бихте ли го използвали? 🙂