Youtify алтернативи (които работят)

Youtify алтернативи (които работят)

Здравейте!

За съжаление трябва да споделя с вас, че Youtify – решението за онлайн плейлисти вече не работи. Ако отидете на официалния сайт на този инструмент, ще видите следното съобщение:

инструментът за онлайн плейлисти Yotify вече не работи

Най-вероятно този домейн ще бъде закрит съвсем скоро, с което една ера ще приключи окончателно.

Но добрата новина е, че има алтернативи на Youtify!

Ще опиша една от тях, която има максимално близка функционалност до него. Ще предложа и други алтернативи, които обаче са под формата на добавки за браузъра, под формата на софтуер и/или нямат същата функционалност.

Започвам с Listandplay.com – истинската онлайн алтернатива на Youtify

Този онлайн инструмент ви позволява да търсите видео клипове от YouTube и да ги обединявате във ваши персонализирани онлайн плейлисти. В общи линии същото като добрият стар Youtify. Разликата се състои във факта, че генерираните от вас плейлисти няма да бъдат запазени под формата на cookies и следователно следващия път, когато влезете на Listandplay просто ще видите началната страница.

Не се тревожете – просто концепцията на този инструмент е различна в това отношение, но все пак е възможно да възпроизведете генерираният от вас плейлист. Просто копирайте адресът от полето най-долу вдясно и го запазете като отметка (bookmark). Следващият път не влизайте директно на Listandplay, а посетете този линк и се насладете на вашия плейлист.

Да, това може да е леко неудобно, но за сметка на това ако съхраните този линк ще можете да слушате вашия плейлист абсолютно от всеки един компютър, който има достъп до Интернет – при това без регистрации! Всяко зло за добро, нали така? 🙂

Просто идеята на този инструмент е да споделите с вашите приятели в социалните мрежи генерираните от вас плейлисти. За целта освен съкратеният URL на вашия плейлист ще разполагате и с набор от социални бутони за по-бързо споделяне.

Говорихме за началната страница на Listandplay – всеки път, когато посетите този сайт ще бъде възпроизведено видео от YouTube, което обяснява нагледно как да използвате инструмента. Споделям го тук, за да се запознаете с него предварително:

Лично за мен това е най-добрата алтернатива на Youtify, която можете да използвате още сега! Остава ни да се надяваме, че няма да бъде спряна като проект в близките месеци.

Ето няколко представки за различните браузъри:

  • FireTube (Youtube Music Player) – представка за Firefox, която ви позволява да слушате музика от YouTube видео клипове, без да ви се налага да ги гледате. Удобна е за създаване на собствени плейлисти. Потърсете я в Add-Ons Manager-а на Firefox;
  • Streamus – лидер за Chrome и Opera! Посетете https://streamus.com/ за да научите повече за него
  • YouTube Enhancer Plus – отново представка за Firefox. Чрез нея бихте могли да получите много по-добро потребителско изживяване от работата ви с YouTube. Налична е в Add-Ons Manager-а;

Да преминем към едно от популярните решения под формата на индивидуален софтуерен продукт. Става въпрос за Minitube.

Това е олекотен YouTube плейър за Линукс. Би трябвало да го има в хранилищата на вашата дистрибуция. Този продукт има версии за Windows и Mac, но те вече са платени. Позволява поддръжка на плейлисти (за съжаление вече създадени в YouTube), ефективна и лесна за употреба търсачка, възможност за сваляне на видео файла във формат по ваш избор и разбира се – не натоварва излишно вашият компютър. В общи линии, ако сте под Линукс, не се колебайте да го инсталирате.

Официалният сайт на Minitube е: http://flavio.tordini.org/minitube

Minitube (изображението е взето от официалния сайт на продукта http://flavio.tordini.org/minitube)

Следващият инструмент е yourepeat.com

Започвам с уговорката, че тук функционалността е коренно различна, но все пак е много полезна. Името подсказва всичко! Този инструмент ви позволява да повтаряте непрекъснато избрано от вас видео или YouTube плейлист. Също така той може да се използва и за създаване на анимирани GIF изображения от видео клипове. Yourepeat разполага и със собствена представка за Firefox.

Yourepeat.com онлайн инструмент за повтаряне (repeat) на YouTube видеа и създаване на анимирани GIF файлове

Създайте анимирани GIF файлове с Yourepeat.com

Създайте анимирани GIF файлове с Yourepeat.com

Yourepeat extension за Firefox

Yourepeat extension за Firefox

Посетете го от този линк: Yourepeat.com

Това е от мен! Пожелавам ви приятно слушане на любимата ви музика от YouTube чрез една от изброените алтернативи.

До нови срещи!