SEO копирайтинг? Какво е това и защо е важно за един сайт?

По какъв начин SEO копирайтингът помага за увеличаване на приходите от един фирмен/търговски сайт?

SEO копирайтинг? Какво е това и защо е важно за един сайт?

В днешно време всеки собственик на сайт (особено такъв, от който се очаква възвръщаемост на вложените средства) трябва да бъде запознат с термина SEO копирайтинг. Втората дума е чуждица и произлиза от английски език (copy + writing). Самият термин означава създаване на текст с цел реклама или маркетинг. Поради тази причина може спокойно да се заяви, че SEO копирайтингът е част от съвременния маркетинг микс на всеки бранд.

Създаването на текстове с рекламна/маркетинг цел изисква от Вас да разбирате логиката на това начинание. А тя в действителност не е сложна – подбор на правилните ключови думи и поставянето им на правилните места на Вашия сайт.

Целта на SEO копирайтинга е да привлече интереса на потребителите и те да пожелаят да прочетат дадената публикация или продуктово описание докрай.

Освен това създаването на такива текстове трябва да изглежда убедително и от гледна точка на роботите на водещите търсачки, за да сте сигурни, че съдържанието Ви ще бъде индексирано и ще бъде сред челните позиции при търсене с подбраните от Вас ключови думи. А оптималната цел от SEO копирайтингът е да превърне читателите на Вашите статии в клиенти – тоест да започнете да печелите от Вашия сайт.

За тази цел текстовете Ви трябва да са интересни и (както вече стана ясно) с правилен подбор на ключови думи. Последното можете да направите с помощта на определени инструменти. Сред важните места, където ключовите думи следва да присъстват са: заглавието на статията; мета описанието ѝ; снипетите; h1 и h2 таговете; URL адресът; alt текстовете, описанията и файловите имена на картинките.

Повече за начините на оптимизация на изображенията на вашия сайт можете да прочетете от тази статия в Optibg.com:  Оптимизация на снимки и други изображения 

SEO копирайтингът може да се използва и за създаване на качествени гост публикации. Чрез тях можете да получите ценни линкове към Вашия сайт и да увеличите трафика от препратки.

В общи линии това изчерпва накратко технологията на SEO копирайтингът. В интернет бихте могли да получите много полезна информация за тази дейност и след време да се научите как да създавате убийствено добри текстове. Аз ще си позволя да препоръчам една статия, от която можете да научите повече по темата: Какво е SEO копирайтинг и с какво може да ми бъде полезен? Надявам се да съм хвърлил малко светлина по този наистина важен въпрос.

Успех и до нови срещи!

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments