Facebook Save button за сайтове – интеграция

Здравейте приятели,

Facebook отдавна разполага с функцията за „Запазване“ на съдържание с цел прочитането му на по-късен етап. По този начин всички ценни линкове ще бъдат на ваше разположение след като се логнете във вашия личен профил.

Тази функционалност е удобна и може да се сравнява с решението, което предлага Pocket. До този момент обаче тя изоставаше в едно отношение – можехте да запазвате само линкове, които са били споделени в социалната мрежа.

Считано от края на конференцията на Facebook F8 за 2016 Facebook Save button вече е наличен за вграждане във всеки един уебсайт. Така посетителите ще могат да съхраняват ценното ви съдържание, за да го прочетат по-късно.

Защо е полезно да итегрирам този бутон?

Facebook Save button (на български е преведен като „Запис във Facebook“) позволява запазването на вашето съдържание в личните профили на потребителите. Социалната мрежа се грижи да им напомня за запазените линкове и така вероятността да реализирате повторно посещение с много по-дълга продължителност и CTR е много голяма.

Как да интегрирам Facebook Save button за моя сайт?

За целта трябва да посетите зоната за социални плъгини на Facebook с вашия developer профил (ако нямате такъв системата ще ви предложи да си направите). Бутонът вече е част от пакета с плъгини (какъвто е и Facebook Page Plugin)  и може да бъде интегриран чрез поставяне на код на вашия сайт.

Страницата за плъгина е тази и веднага след като я появите следва да кликнете на Save Button Configurator. След това въведете адреса на страницата от вашия сайт, която желаете да бъде съхранена във Facebook и изберете размера на бутона (малък или голям).

Конфигуратор за бутона за запазване на информация във Facebook (Save Button)

Настройки за интегрирането на Facebook Save button за вашия сайт

След това кликнете на Get Code. В появилия се прозорец следва да изберете вашата Facebook апликация/приложение, което вече следва да използвате за вашата Facebook страница и за останалите социални плъгини. Изберете и език и след това разгледайте кода. Той е разделен на 2 секции като първата вече следва да е налична на вашия сайт, ако използвате социалните плъгини на Facebook. В противен случай поставете кода от нея след отварящия <body> таг. Сега копирайте кодът от втората секция и го поставете където желаете бутонът да се визуализира.

С това интеграцията на Facebook Save button за вашия сайт приключва.

До нови срещи, приятели!

0 0 votes
Article Rating

2 Коментари
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Суси
Суси
8 години преди

Здравейте, знам че не е по темата, но се надявам да ми помогнете. Въпроса ми е дали знаете как да мога да изпращам съобщение чрез страницата ми в фейсбук.