Facebook Save button за сайтове – интеграция

Здравейте приятели,

Facebook отдавна разполага с функцията за “Запазване” на съдържание с цел прочитането му на по-късен етап. По този начин всички ценни линкове ще бъдат на ваше разположение след като се логнете във вашия личен профил.

Тази функционалност е удобна и може да се сравнява с решението, което предлага Pocket. До този момент обаче тя изоставаше в едно отношение – можехте да запазвате само линкове, които са били споделени в социалната мрежа.

Считано от края на конференцията на Facebook F8 за 2016 Facebook Save button вече е наличен за вграждане във всеки един уебсайт. Така посетителите ще могат да съхраняват ценното ви съдържание, за да го прочетат по-късно.

Защо е полезно да итегрирам този бутон?

Facebook Save button (на български е преведен като “Запис във Facebook”) позволява запазването на вашето съдържание в личните профили на потребителите. Социалната мрежа се грижи да им напомня за запазените линкове и така вероятността да реализирате повторно посещение с много по-дълга продължителност и CTR е много голяма.

Как да интегрирам Facebook Save button за моя сайт?

За целта трябва да посетите зоната за социални плъгини на Facebook с вашия developer профил (ако нямате такъв системата ще ви предложи да си направите). Бутонът вече е част от пакета с плъгини (какъвто е и Facebook Page Plugin)  и може да бъде интегриран чрез поставяне на код на вашия сайт.

Страницата за плъгина е тази и веднага след като я появите следва да кликнете на Save Button Configurator. След това въведете адреса на страницата от вашия сайт, която желаете да бъде съхранена във Facebook и изберете размера на бутона (малък или голям).

Прочетете още:  Увеличаване на лимита за upload в WordPress

Конфигуратор за бутона за запазване на информация във Facebook (Save Button)

Настройки за интегрирането на Facebook Save button за вашия сайт

След това кликнете на Get Code. В появилия се прозорец следва да изберете вашата Facebook апликация/приложение, което вече следва да използвате за вашата Facebook страница и за останалите социални плъгини. Изберете и език и след това разгледайте кода. Той е разделен на 2 секции като първата вече следва да е налична на вашия сайт, ако използвате социалните плъгини на Facebook. В противен случай поставете кода от нея след отварящия <body> таг. Сега копирайте кодът от втората секция и го поставете където желаете бутонът да се визуализира.

С това интеграцията на Facebook Save button за вашия сайт приключва.

До нови срещи, приятели!

2
Публикувайте Вашия коментар:

avatar
най-нови най-стари
Суси
Гост
Суси

Здравейте, знам че не е по темата, но се надявам да ми помогнете. Въпроса ми е дали знаете как да мога да изпращам съобщение чрез страницата ми в фейсбук.