Добавяне на Jetpack Sharing бутони над post-а

Добавяне на Jetpack  Sharing бутони над post-а

Jetpack е плъгин, който предоставя много полезни функции за един WordPress сайт. Всъщност идеята зад създаването му е да се улеснят всички потребители на wordpress.com, които са избрали да създадат свой самостоятелен проект на отделен хостинг (тоест избрали са wordpress.org. За повече информация за приликите и разликите между двата варианта, прочетете статията в Optibg.com Предимствата и недостатъците на WordPress)

Аз също обичам да използвам Jetpack. Разчитам на него главно за три неща:

  • статистически данни за посещаемост;
  • бутоните за споделяне чрез неговия Sharing;
  • функциите за коментар;

Разбира се ползата от употребата на този плъгин изобщо не се изчерпва само с това, а функциите му се увеличават и подобряват непрекъснато!

За да използвате Jetpack се нуждаете от wordpress.com акаунт. Инсталацията и конфигурацията на плъгина е повече от елементарна.

Това е така, защото в Jetpack всичко трябва да бъде лесно, за да може да бъде използван безпроблемно от начинаещите в WordPress.

Тази статия е фокусирана над Jetpack Sharing и по-конкретно от нея ще научите как изключително бързо ще можете да добавите бутоните за споделяне в социалните мрежи в началото и в края на вашия post.

По подразбиране бутоните са поставени в края на съдържанието на post-а. За да промените това просто редактирайте functions.php файла на вашата тема с избрания от вас редактор и добавете в края му следния код:

// also add jetpack share buttons above post content
function wcs_move_jetpack_share_buttons_above_content( $content = '' ) {
if ( function_exists( 'sharing_display' ) ) {
return sharing_display() . $content;
} else {
return $content;
}
}

remove_filter( 'the_content', 'sharing_display', 19 );
remove_filter( 'the_excerpt', 'sharing_display', 19 );

add_filter( 'the_content', 'wcs_move_jetpack_share_buttons_above_content', 19 );
add_filter( 'the_excerpt', 'wcs_move_jetpack_share_buttons_above_content', 19 );

Запазете промените по файла, изтрийте кеша на плъгина ви за кеширане и се насладете над добавените бутони в началото и в края на вашия post.

Това е! 🙂

А сега нещо важно – възможно е при определени обстоятелства (например, ако съчетавате WordPress SEO на Yoast заедно с Jetpack) да се случи така, че Jetpack да добави към кода на вашия сайт допълнителни мета елементи за Open Graph Protocol. Ако забележите, че в сорса ви има повече от един блок с такива елементи (ще се ориентирате по това кой плъгин отговаря за тях), то е желателно да забраните на Jetpack да прави това, освен ако наистина не желаете да използвате неговата функционалност за този случай. Тогава ще ви се наложи да деинсталирате другия плъгин, но аз не бих ви препоръчал това. В крайна сметка има много по-добри плъгини за тази цел, отколкото Jetpack.

За да предотвратите този конфликт трябва да направите две неща:

  1. Да изключите модула Publicize на Jetpack;
  2. Да добавите във functions.php следния код (може да направите това преди или след кода, който въведохте преди малко):
add_filter( 'jetpack_enable_opengraph', '__return_false', 99 );

Вече сте готови! Изтрийте кеша и продължете да използвате вашия WordPress сайт безпроблемно!

До нови срещи!

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments