Копирайтинг съвети за guest blogging

Копирайтинг съвети за guest blogging

Здравейте!

След като вече стана ясно защо guest blogging-ът е изключително ефективна техника за SEO, то нека да видим как можем да се възползваме максимално от него. Преди да продължим следва да припомня, че гост публикациите може да се използват и само за целите на SEO. Поради тази причина е важно да знаете с какво SEO Content Writing-а е различен от копирайтинга. Научете повече от тази статия в блога.

Ето някои много ценни копирайтинг съвети за guest blogging:

1. Създавайте уникално и оригинално съдържание

Има ли наистина нужда да бъде обяснено защо това е не просто съвет, а едно задължително условие за guest blogging? Е, ако все пак се налага, то чрез оригиналното и уникално съдържание ще привлечете вниманието на повече посетители от партньорския сайт, в който публикувате, което ще резултатира в повече трафик към вашия сайт. Освен това по този начин получените линкове от link building-a ще бъдат наистина ценни и това ще подпомогне позиционирането на вашето съдържание в SERP. Логично, нали така? 🙂

UPDATE: Възползвайте се от новите изисквания за link building, които Google има.

2. Нека вашата guest blogging публикация да разрешава конкретен и актуален проблем, който е релевантен с тематиката на партньорския портал, както и на вашия собствен (корпоративен/личен) сайт.

Това отново е важно изискване за привличането на интереса на посетителите. Тук обаче нещата не бива да се ограничават само и единствено до това, както и до увеличения трафик. Не забравяйте, че основната ви цел е по-добро позициониране в SERP и повече нови последователи за вашия бранд! Ето защо спазването на този съвет трябва да доведе и до по-голяма ангажираност от страна на посетителите към вашата guest blogging публикация. Тоест: повече коментари, повече споделяния в социалните мрежи, повече прекарано време над публикацията, по-малък bounce rate и така нататък. 🙂

3. Guest blogging публикациите ви трябва да изпъкват с отлична граматика и абсолютно никакви правописни и пунктуационни грешки!

Обичате ли да четете неграмотно написани статии? Тогава се стремете и вашите да не са такива. Така ще улесните четимостта им, а това е важно условие за тяхното достигане до максимален брой посетители. Освен това по този начин получавате и по-висок рейтинг за статията, защото Google ще има възможността да „хване“ повече коректно написани ключови думи от нея.

4. Създавайте интересни заглавия.

Заглавието е лицето на вашата guest blogging публикация! Ако то не спечели посетителите, то значи битката за техния интерес е изгубена!

5. Добре редактираните guest blogging публикации осигуряват повече посетители.

Стремете се да създавате кристално ясно и конкретно съдържание! Нека, независимо от дължината на текста, посетителите да получават безпроблемно есенцията от проблематиката, която разглеждате.

6. Използвайте висококачествени изображения

И не забравяйте да ги обогатите с релевантни ключови думи, които да поставите в: alt text, description, caption (ако е необходимо), file name на изображението, заглавието на линка (ако изображението ще се използва като такъв).

7. Съдържанието на guest blogging публикацията трябва да съвпада с интересите на читателите и на двата сайта

В противен случай е много малко вероятно да получите качествен трафик от тази SEO практика. Какво имам предвид? Например статия за бебешки дрешки ще бъде изключително неподходяща guest blogging публикация в сайт, който публикува съдържание за бормашини. 😉

8. Избирайте само качествени и авторитетни портали за guest blogging

Критериите, по които можете да направите подбора им са описани в тази статия: Guest blogging – една чудесна SEO техника (ако се използва правилно)

9. Стремете се да не разсейвате посетителите от основната идея на вашите guest blogging публикации.

Прекалените промоции, рекламни текстове (като част от основната публикация) и всички други call-to-action елементи могат да разсеят посетителите и в крайна сметка те да не получат нужната за тях информация. Това автоматично означава, че те или няма да оценят стойността от публикацията ви или няма да реагират по очаквания от вас начин. Ето защо снижете разсейващите елементи до абсолютния минимум!

10. Вмъквайте YouTube видеа във вашите guest blogging публикации!

Приложете този съвет най-вече, когато видеата подкрепят достоверността на написаното от вас в публикацията. Също така е много добра идея да вмъквате и ваши YouTube видеа, защото по този начин ще спечелите и тези посетители, които не обичат да четат текст, но са склонни да изгледат видео материал по темата.

Това са моите копирайтинг съвети за guest blogging! А вие знаете ли някакви други полезни практики? Ще се радвам да ги споделите в коментарите по-долу! 🙂

До нови срещи!