CW Texter: Коректно изчисляване на цената за всеки текст

Здравейте приятели,

В този пост искам да се спра над един често-срещан проблем, както и да представя едно подходящо за него решение. Става въпрос за коректното изчисляване на цената за всеки текст за вашия сайт. Това ще ви касае, когато сте клиенти на професионален копирайтър и искате да предвидите бюджет за копирайтинг. Приложимо е и за обратната ситуация – вие сте професионални копирайтъри и искате да знаете каква точно сума ще получите за създадените от вас текстове. Въпросът е по какъв принцип да определите сумата за всички статии, които ще получите в крайна сметка.

Можете да се договорите за различни начини за калкулиране на стойността на един текст. Примерно можете да предпочетете да заплатите цена за определен брой думи (като се съгласите да броите стоп-думите или да ги пропускате). Можете да се договорите и за цена за брой знаци (като броите интервалите или ги пропускате). Срещал съм и договорки за фиксирана цена за статия, без значение от броя думи в нея. В общи линии възможностите са много.

Но тук идва моментът, в който ако изберете един от горните варианти за брой думи/знаци, то ще трябва да сте сигурни, че получавате това, за което сте си платили и нито дума/знак по-малко. А ако вие се занимавате с копирайтинг, трябва да сте сигурни, че ще определите коректна цена и аргументация пред клиентите, за да можете да я получите.

И тук идва проблемът, а именно как да извършите коректно изчисляване на цената за всеки текст. А решението е да използвате програмата CW Texter или неѝн еквивалент.

Какво представлява CW Texter?

Това е безплатна (засега и да се надяваме да остане такава и занапред) програма, разработена от Sciseo (екипът, който стои зад друг чудесен инструмент, който се нарича Plagiat Finder и за който можете да прочетете в статията Проверка за уникалност на текста). Идеята за разработката на програмата, официалното ръководство за нейната употреба и препоръките по нея са дело на Химера – Копирайтър и копирайтинг услуги.

Самата програма служи за анализ на вашия текст с цел да откриете неговата дължина (като думи и като символи) в различни комбинации. Чрез CW Texter ще можете да получите и статистика за думите и фразите във вашия текст. Ще знаете броя повторения и плътността за всяка дума.

Чрез CW Texter можете да направите чудесен SEO анализ за подготвяната от вас публикация, който ще ви позволи да видите състоянието на целевите ключови думи и фрази.

Софтуерът е наличен за MS Windows.

Как да работим със CW Texter?

Изтеглете програмата от линка за нейното ръководство (наличен е по-горе в този пост). Разархивирайте файла и кликнете на CWTexter.exe.

В главния прозорец на програмата ще можете да поставите изготвения от вас текст. Ще имате възможност да скриете препинателните знаци и стоп-думите (ако желаете). Можете да смените и шрифта и размера му, за да е удобен за четене, докато трае анализът със CW Texter.

CW Texter е страхотен SEO инструмент за анализ на текст и определяне на неговата цена.

Други важни настройки са свързани с пропускането на късите думи при анализа на текста. По подразбиране за къси думи се считат тези, които са с дължина до 3 символа включително. Разбира се, вие имате право да промените тази дължина. Можете също така да избегнете и стандартните стоп-думи, както и числата.

Сега вече можете да направите анализа на текста. За целта в полето „цена за 1000 знака“ въведете стойност в зависимост от договорката. Ако това е цена за 1000 думи, тогава въведете тази сума и кликнете с мишката над една от двете опции за думи (с или без стоп-думи). Веднага ще получите коректно изчисление на цената на текста.

Нека сега да се спрем над таба „Статистика за думите и фразите“.

Анализирайте вашия текст и открийте плътността и повтороенията на ключовите думи. Това се постига с помощта на програмата CW Texter.

В табличен вид ще видите статистика за използваните думи в целия текст. При клик над един от редовете в тази таблица ще забележите, че думата се маркира в текста (ако сте оставили тази отметка).

Ако желаете да добавите маркираната дума като ключова, кликнете с дясното копче на мишката в таблциата и това ще бъде осъществено.

Имате и опция да показвате и само ключовите думи в таблицата, за да получите анализ само за тях.

С програмата CW Texter се работи лесно и коректно. Можете да я изпробвате още днес и да споделите във формата за коментари по-долу какви са вашите впечатления от нея.

До нови срещи, приятели!