Превърнете YouTube в десктоп плейър с Headset

Здравейте приятели,

Обичате ли да използвате YouTube, за да слушате любимата си музика? Ако това е така, то със сигурност този пост ще ви заинтригува.

В него ще ви представя Headset  – безплатен десктоп плейър, който работи с YouTube и има редица уникални възможности.

Headset е програма, която ще ви позволи да слушате тонове безплатна музика от YouTube, без никакви ограничения и реклами!

Главният прозорец на Headset по време на изпълнение на песен.

Защо да използвам Headset?

Ако поради някаква причина не считате интерфейса на YouTube за оптимален или не желаете да използвате мобилното му приложение, тогава се нуждаете от решение, подобно на Youtify (коeто за съжаление вече не работи, но има подходящи онлайн алтернативи).

Какво може да прави Headset?

Нека да започнем с малкия размер на приложението и неговата мултиплатформеност. Headset може да работи чудесно под Linux, macOS и Windows и няма да натовари твърдия ви диск с присъствието си.

Второто, заради което си струва да дискутираме тази програма е бързата ѝ работа, която не изисква много ресурси. Тоест Headset може да тръгне и да работи много добре и на по-бавни компютри с по-бавна връзка към Интернет. А ако последната е свързана с фиксиран трафик (примерно мобилна мрежа), тогава програмата ще помогне при пестенето на разход в мегабайти.

Третата причина да предпочетете Headset е неограниченият музикален ресурс, който това приложение ще ви предостави. При това безплатно и без реклами! Да – чрез Headset слушате музика от YouTube, без да ви се налага да изчаквате дразнещите реклами преди началото на различните клипове. Headset може да бъде използван и за слушане на радио.

На четвърто място – колекции, плейлисти, възможност за търсене и много други функционалности. Headset може да се използва инкогнито като за целта не можете да се възползвате от всички възможности на програмата. Но ще можете да търсите видео клипове. Отделно следващите видеа, които са свързани с текущото, ще стартират автоматично – точно както ще се случи, ако използвате директно YouTube.

 

Регистрацията в Headset отключва пълната мощ на програмата. При това напълно безплатно! Насладете се на тонове музика от YouTube!

Безплатната регистрация на акаунт в Headset дава много повече възможности.

 

Към момента Headset не синхронизира акаунтите с вашите YouTube акаунти. Това означава, че за да използвате програмата не се нуждаете от YouTube акаунт.

На какъв принцип работи Headset?

След като изтеглите програмата (и евентуално решите да се логнете в акаунта си), ще забележите, че програмата има 2 активни прозореца. Единият е главният, в който ще управлявате вашата музика и предпочитания. В другият е поместен вграден YouTube плейър и леки пояснения, че политиката на социалната мрежа не позволява разделяне на звук от видео и затова е задължително да върви и клипа, за който слушате музика в момента.

Главният прозорец на плейърът за музика от YouTube - Headset.

Главният прозорец на Headset при избор на музика.

Мини прозорецът на Headset.

Тук се възпроизвеждат музикалните видеоклипове. Можете да държите този прозорец минимизиран или на друг десктоп (ако сте с Линукс).

Ще прочетете, че програмата използва възможно най-ниското качество на видеото, за да спести мрежови ресурси и отделно да ви позволи да се насладите на самата музика. Този втори прозорец не трябва да ви тревожи, тъй като съвсем спокойно можете да го минимизирате и да не му обръщате внимание.

От там-нататък Headset ще ви позволи да слушате любимата си музика безпроблемно.

Какво мислите за Headset, приятели?

Споделете вашето мнение в коментарите по-долу и до нови срещи!