WordPress 4.0 – бързина, удобство, сигурност

WordPress 4.0 - бързина, удобство, сигурност

Здравейте!

WordPress 4.0 е готов! Дългоочакваният ъпдейт на любимия ни CMS е въоръжен с редица подобрения, които да осигурят бързина, удобство и сигурност за всеки един сайт. Можете да изтеглите тази версия от wordpress.org или да използвате системата за обновяване на сегашната ви инсталация. Разбира се, преди това не забравяйте да направите бекъп (за всеки случай).

Какви са подобренията в WordPress 4.0?

  1. Подобрена интернационализация – ще можете да изберете езика на вашия WordPress сайт, когато започнете нова инсталация. 
  2. Нова медийна библиотека – качените от вас файлове са подредени в редица под формата на миниатюри. Ще можете да скролирате константно, докато разглеждате списъка. Само с един клик над файл ще можете да редактирате неговите мета данни (caption, alternative text и други). В този режим също така ще можете да разглеждате и големите версии на качените от вас файлове. За целта можете да използвате стрелките от клавиатурата, а с бутона Escape – да затворите този попъп.
  3. Предварителен изглед на вграденото съдържание директно в редактора на WordPress. 
  4. Самият редактор на WordPress също е подобрен, като вече скрол барът в полето за редакция на текста е премахнат. Така вече няма да изпитвате затруднения при създаването на дълги публикации, породени от наличието на множество барове за скролиране. Редакторът вече ще се нагажда автоматично спрямо текста, който създавате.
  5. Подобрено търсене на нови плъгини. Ще видите подобна подредба както при медийната библиотека. В попъпа за всеки плъгин ще бъде зареден и пълния readme файл, което само по себе си е още едно голямо удобство.
  6. Панели за още по-лесни и бързи настройки на вашата тема – вижте как ще изглежда сайта ви и ако останете доволни – съхранете промените. Вече ще можете и да пренареждате и самите widget-и.

Видеото по-долу демонстрира нагледно новите промени. Така че не се колебайте, а обновете вашия WordPress до версия 4.0 още сега! 🙂

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments